Luk

Luk
Luk

Luk

L 211 Forslag til lov om ændring af lov om beskatning til kommunerne af faste ejendomme, lov om udskrivning af skat til amtskommunen og lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner og amtskommuner.

(Ophævelse af grundskyld for erhvervsejendomme og fastsættelse af den kommunale og amtskommunale grundskyldpromille).

Samling: 1992-93
Status: Bortfaldet
Vedrørende Indenrigsministeriet.

Beh sammen med L 220.

Efter 1.beh henvist til Kommunaludvalget (KOU).

Ifølge lovforslaget skulle grundskylden af erhvervsejendomme afskaffes. Endvidere skulle der indføres adgang for amtsrådene til selv at fastsætte størrelsen af den amtskommunale grundskyldpromille inden for et maksimum på 10 promille. Endelig skulle reglen om, at den kommunale grundskyld udskrives med mindst 6 promille, ophæves, således at kommunerne fik adgang til selv frit at fastsætte grundskyldpromillen inden for den gældende overgrænse på 24.

Af bemærkningerne til lovforslaget fremgik det bl.a., at forslaget var udtryk for et ønske om at fremme væksten i samfundet med henblik på en øget beskæftigelse. Lovforslaget lå i forlængelse af de ændringer på selskabs- og virksomhedsskatteområdet, som var blevet gennemført i de senere år. En ophævelse af grundskylden på erhvervsjord ville forbedre det danske erhvervslivs konkurrenceevne og dermed føre til øget beskæftigelse.
Partiernes ordførere
Else Marie Mortensen (S), Svend Erik Hovmand (V), Karen Højte Jensen (KF), Pernille Frahm (SF), Poul Nødgaard (FP), Sonja Albrink (CD) og Vibeke Grønbæk (RV)