Luk

Luk
Luk

Luk

L 227 Forslag til lov om ændring af lov om sundhedsvæsenets centralstyrelse m.v.

(Effektivisering af patientklagesystemet).

Af: Sundhedsminister Torben Lund (S)
Samling: 1992-93
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Sundhedsudvalget (SUU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven omlægger forberedelsen af klagesagerne. Sundhedsstyrelsen udgår af klagesagsbehandlingen. Opgaven med undersøgelse og forberedelse af sagerne overgår fuldt ud til Patientklagenævnets sekretariat.

Sagsgangen ændres således, at embedslægerne ikke bare oplyser klagesagerne, men i ukomplicerede sager også udfærdiger indstilling om sagens afgørelse over for Patientklagenævnet.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at formålet var gennem en forenkling og effektivisering af patientklagesystemets tilrettelæggelse at nedbringe klagesagernes behandlingstid væsentligt i forhold til de ca. 18 måneder, der gennemsnitligt gik i dag.

Det var hensigten at nedbringe den samlede gennemsnitlige sagsbehandlingstid til højst ca. 3 måneder for ukomplicerede sager og til højst ca. 6 måneder for mere komplicerede sager.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 120 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV og KRF).
Partiernes ordførere
Tove Lindbo Larsen (S), Jørgen Winther (V), Karen Højte Jensen (KF), Birgitte Husmark (SF), Jan Køpke Christensen (FP), Charlotte Enevoldsen (CD), Dorit Myltoft (RV) og Inger Stilling Pedersen (KrF)