Luk

Luk
Luk

Luk

L 230 Forslag til lov om ændring af lov om Dansk Erhvervsudviklingsfond og lov om påligningen af indkomst- og formueskat til staten

(ligningsloven).

Af: Industriminister Jan Trøjborg (S)
Samling: 1992-93
Status: Stadfæstet
Titel ændret 29-04-1993 fra: Forslag til lov om ændring af lov om Dansk Erhvervsudvikling.

Efter 1.beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2.beh henvist til fornyet beh i Erhvervsudvalget (ERU).

Ved loven forøges Dansk Erhvervsudviklingsfonds mulighed for at medfinansiere virksomheders udviklingsprojekter fra ca. 200 mio. kr. til formentlig knap 400 mio. kr. på årsbasis. Det forudsættes dog herved, at fondens kapital forvaltes på en sådan måde, at indskudskapitalen som minimum bevares intakt, og at der ikke er behov for yderligere kapitaltilførsel til fonden.

Loven medfører i øvrigt, at fonden officielt skifter navn til VækstFonden.

Ifølge den skriftlige fremsættelse skulle lovforslaget ses i sammenhæng med regeringens finansieringspakke, hvor der blev lagt op til en hurtig indsats med henblik på at lette særlig de små og mellemstore virksomheders finansieringsmuligheder.

Der henvistes i den forbindelse bl.a. til forslag til lov om ændring af lov om garantiordning for udlån til nyetablerede virksomheder og nye aktiviteter i mindre og mellemstore virksomheder, se omtalen nedenfor af L 231.

I øvrigt henvistes der som begrundelse for lovforslaget til, at VækstFonden siden starten i efteråret 1992 havde oplevet en stadig stigende interesse særlig fra de mindre virksomheder. Efterspørgslen var så stor, at det allerede kunne forudses, at VækstFonden måtte afvise selv lovende og højt kvalificerede ansøgere.

Lovforslaget vedtaget med 103 stemmer (S, KF, V, SF, CD, RV og KRF) mod 5 (FP).
Partiernes ordførere
Ole Vagn Christensen (S), Pia Larsen (V), Kai Dige Bach (KF), Tommy Dinesen (SF), Kim Behnke (FP), Hans Larsen-Ledet (RV), Sonja Albrink (CD) og Merethe Due Jensen (KrF)