Luk

Luk
Luk

Luk

L 281 Forslag til lov om pakkerejser.

Af: Justitsminister Erling Olsen (S)
Samling: 1992-93
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Retsudvalget (REU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Lovens formål er at styrke beskyttelsen af forbrugere, der køber en pakkerejse, samtidig med at loven gennemfører et EF-direktiv fra 1990 om pakkerejser m.v.

Loven indebærer en regulering af køb og salg af disse tjenesteydelser. Reglerne gælder for udbud og køb af, hvad der med en samlet betegnelse kan kaldes for pakkerejser.

Hovedområdet er de udbredte charterferier, bus- og togrejser med tilhørende indkvartering og lignende, men reglerne vil også finde anvendelse på visse andre arrangementer, der er sammensat på forhånd.

Loven indeholder først og fremmest reglerne om forholdet mellem køberen af en pakkerejse og arrangøren.

Loven tager sit udgangspunkt i betænkning nr. 1240/1992 om pakkerejser.

Endvidere er loven en opfyldelse af EF-direktivet om pakkerejser, som blev vedtaget i juni 1990, nr. 90/314/EØF. Dette direktiv er både et forbrugerbeskyttelsesdirektiv og et led i gennemførelsen af EF's indre marked. Direktivet åbner mulighed for at fastsætte eller opretholde regler, der giver forbrugeren en videre beskyttelse end efter direktivets bestemmelser. Der er således tale om et minimumsdirektiv.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 121 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV og KRF).
Partiernes ordførere
Erling Christensen (S), Pia Larsen (V), John Vinther (KF), Pernille Frahm (SF), Tom Behnke (FP), Elisabeth Arnold (RV) og Inger Stilling Pedersen (KrF)