Luk

Luk
Luk

Luk

L 70 Forslag til lov om ændring af lov om afgift af affald og råstoffer.

Af: Miljøminister Per Stig Møller (KF)
Samling: 1992-93
Status: Stadfæstet
Beh sammen med L 67, L 68 og L 69

Efter 1.beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indeholder ændringer af reglerne om råstofafgiften og en differentieret forhøjelse af affaldsafgiften med henblik på en styrkelse af afgiftens styrende virkning. Bl.a. lovfæstes for visse genanvendelsesvirksomheder en affaldskompensationsordning. Det skal medvirke til at reducere affaldsmængderne ved øget genanvendelse. Den differentierede afgiftsforhøjelse skal også medvirke til at begrænse deponering af affald ved, at en større del af det brændbare affald bliver brændt.

Lovforslaget skal ses i sammenhæng med L 67 - L 69, som alle er en konsekvens af tilpasningen til EF's indre marked inden for punktafgiftsområdet, se nærmeste foranstående sager. Endvidere er loven en opfølgning af henholdsvis beslutningsforslag B 2 om omlægning af visse miljøafgifter, se Folketingets Årbog & Registre 1991-92 side 236, og af regeringens handlingsplan for affald og genanvendelse 1993-97.

Lovforslaget vedtaget med 133 stemmer (S, KF, V, SF, CD, RV, KRF og Hans Erenbjerg (UP)) mod 8 (FP).
Partiernes ordførere
Martin Glerup (S), Hanne Severinsen (V), Jens Jørgensen (KF), Jes Lunde (SF), Aage Brusgaard (FP), Lone Dybkjær (RV), Svend Aage Jensen (CD) og Ole M. Nielsen (KrF)