Luk

Luk
Luk

Luk

L 121 Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv arbejdsmarkedspolitik, lov om orlov, lov om ændring af lov om arbejdsformidling og arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner og amtskommuner.

(Jobtræning og særligt tilrettelagte jobtræningsforløb, suppleanter til Landsarbejdsrådet, varsel og anciennitetskrav ved orlov, dagpengeperioden for over 60-årige, m.v.).

Af: Arbejdsminister Jytte Andersen (S)
Samling: 1993-94 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Titel ændret 15/12-1993 fra: Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv arbejdsmarkedspolitik, lov om orlov, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner og amtskommuner. (Jobtræning og særligt tilrettelagte jobtræningsforløb, suppleanter til Landsarbejdsrådet, varsel og anciennitetskrav ved orlov, dagpengeperioden for over 60-årige, m.v.).

Efter 1. beh henvist til Arbejdsmarkedsudvalget (AMU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Hovedelementerne i loven er, - at der sker en tidsbegrænsning af reglerne om jobtræning i den private sektor til 3 år, og - at private arbejdsgivere, der ansætter en ledig i jobtræning eller i et særligt tilrettelagt jobtræningsforløb med løntilskud i mere end 6 måneder, forpligtes til at uddanne den ledige svarende til 1/12 af tilskudsperioden eller til at ansætte den ledige uden tilskud i lige så lang tid, som der er oppebåret løntilskud.

Herudover indebærer loven flere justeringer af reglerne for orlov, herunder særligt varslingsreglerne og krav til anciennitet.

Lovforslaget blev fremsat for at justere reglerne om jobtræning m.v., således at disse blev acceptable for Europa-Kommissionen. Ændringerne tog især sigte på at mindske risikoen for konkurrenceforvridning.

Lovforslaget vedtaget med 70 stemmer (S, SF, CD, RV og KRF) mod 51 (KF, V og FP).
Partiernes ordførere
Ole Vagn Christensen (S), Helge Sander (V), Per Stig Møller (KF), Lilli Gyldenkilde (SF), Poul Nødgaard (FP), Dorit Myltoft (RV) og Ole M. Nielsen (KrF)