Luk

Luk
Luk

Luk

L 184 Forslag til lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner under Kulturministeriet.

Af: Kulturminister Jytte Hilden (S)
Samling: 1993-94 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Kulturudvalget (KUU).

Efter 2. beh henvist til fornyet beh i Kulturudvalget (KUU).

Hovedelementerne i loven er følgende:

1) Der sker en præcisering af de enkelte videregående kunstneriske institutioners formål og placering i uddannelsessystemet.

2) Der foretages en modernisering af styrelsesreglerne for Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler og Arkitektskolen i Aarhus, bl.a. set i lyset af de ændringer af styrelsesreglerne på universitetsområdet, som blev gennemført med universitetsloven fra 1992.

3) Der indføres en ny uddannelsesstruktur på musikkonservatorieområdet, herunder især en mere hensigtsmæssig arbejdsdeling mellem konservatorierne.

Loven omfatter de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner under Kulturministeriet og vedrører således ikke Danmarks Biblioteksskole, som har sin egen lov.

Af bemærkningerne til lovforslaget fremgik det, at formålet med lovforslaget var at styrke de kunstneriske uddannelsesinstitutioners muligheder for at løse deres overordnede opgaver. De kunstneriske uddannelsesinstitutioner er meget forskelligartede med hensyn til karakter og størrelse. Et fælles overordnet regelsæt ville muliggøre en smidigere ministeriel styring og samtidig styrke grundlaget for et samarbejde mellem institutionerne.

De mere detaljerede regler om studiernes indhold, optagelse og styrelse ville blive fastsat i bekendtgørelser for de enkelte institutioner.

Lovforslaget vedtaget med 97 stemmer (S, KF, V, SF, CD, RV og KRF) mod 7 (FP).
Partiernes ordførere
Søren Hansen (S), Bertel Haarder (V), H. P. Clausen (KF), Pernille Frahm (SF), Pia Kjærsgaard (FP), Lone Dybkjær (RV) og Merethe Due Jensen (KrF)