Luk

Luk
Luk

Luk

L 21 Forslag til lov om ændring af lov om beskyttelse mod elektromagnetiske forstyrrelser.

Af: Minister for kommunikation og turisme Arne Melchior (CD)
Samling: 1993-94 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til trafikudvalget (TRU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Ved loven afhjælpes en mangel ved den hidtil gældende lov nr. 216 af 10. april 1991 om beskyttelse mod elektromagnetiske forstyrrelser. Denne lov trådte i kraft 1. januar 1992 og gennemførte EF-direktiv 89/336/EØF om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivning om såkaldt elektromagnetisk kompatibilitet (EMC).

Herudover er der foretaget mindre ændringer i lovens § 8, stk. 2, som omhandler såkaldte forstyrrelsestilfælde, hvor der ikke er fastsat grænseværdier. Efter den nye formulering skal ejeren eller brugeren i disse tilfælde begrænse de elektromagnetiske forstyrrelser til et acceptabelt niveau.

Endelig fastlægges i stk. 2, at hvis der foreligger EF-harmoniserede EMC-standarder, kan der ikke stilles strengere krav til begrænsning af de elektromagnetiske forstyrrelser, end disse krav foreskriver.

Af bemærkningerne til lovforslaget fremgik det, at der med den gældende formulering af loven ikke var hjemmel til at kræve afhjælpning af elektromagnetiske forstyrrelser, der stammede fra visse apparater. Det drejede sig om apparater, der var markedsført efter de gamle regler og taget i brug efter 1. januar 1992, og for hvilke der ikke er fastsat grænseværdier for udstråling.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 122 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV og KRF).
Partiernes ordførere
Jimmy Stahr (S), Helge Sander (V), H. P. Clausen (KF), Birthe Hansen (SF) og Inger Stilling Pedersen (KrF)