Luk

Luk
Luk

Luk

L 252 Forslag til lov om ændring af lov om grundlæggende social- og sundhedsuddannelser inden for bistands-, pleje- og omsorgsområdet m.v.

(Hjemmel til statslig dimensionering efter behov).

Af: Undervisningsminister Ole Vig Jensen ()
Samling: 1993-94 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Uddannelsesudvalget (UDU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven gennemfører nogle ændringer i lov om grundlæggende social- og sundhedsuddannelser inden for bistands-, pleje- og omsorgsområdet m.v. De væsentligste ændringer er følgende:

- Ud over unge, der kommer direkte fra grundskolens 9. klasse, kan nu også andre unge gennemgå indgangsåret, før den egentlige uddannelse påbegyndes.

- Undervisningsministeren får hjemmel til hvert år at pålægge amtsråd og kommunalbestyrelser at ansætte et vist antal elever til uddannelse som social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent.

- Undervisningsministeren får hjemmel til hvert år at pålægge amtsrådene at udbyde et vist antal uddannelsespladser på de kommunale videregående social- og sundhedsuddannelser.

- Rigshospitalet skal årligt optage studerende på hospitalets sygeplejeskole svarende til behovet for færdiguddannede på hospitalet. Det påhviler kommunerne i hovedstadsområdet at stille det nødvendige antal praktikpladser til rådighed for studerende ved Rigshospitalets sygeplejeskole.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at det skulle ses i forlængelse af den indgåede aftale i april 1994 mellem regeringen, de kommunale parter, Forbundet for Offentligt Ansatte og Dansk Sygeplejeråd om en forstærket indsats på sygehus- og plejeområdet. Forslaget skulle bidrage til, at aftalen blev opfyldt, og til, at der ikke i fremtiden opstod situationer, hvor elevtilgangen til social- og plejeuddannelserne ikke havde et omfang, der svarede til behovet.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 137 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV, KRF og Bente Juncker (UP)).
Partiernes ordførere
Poul Andersen (S), Johnny Killerup (V), Eva Bente Møller (KF), Birgitte Husmark (SF), Jan Køpke Christensen (FP) og Merethe Due Jensen (KrF)