Luk

Luk
Luk

Luk

L 92 Forslag til lov om ændring af lov om tandpleje m.v.

Af: Sundhedsminister Torben Lund (S)
Samling: 1993-94 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Sundhedsudvalget (SUU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Ved loven forpligtes kommunerne til at tilbyde tandpleje til personer, der på grund af nedsat førlighed eller vidtgående fysisk eller psykisk handicap kun vanskeligt kan udnytte de almindelige tandplejetilbud.

Den valgfrihed, der gælder for den enkelte mellem kommunal klinik og privat praksis, bevares. Personer, der ikke ønsker at modtage det kommunale tandplejetilbud, bevarer retten til tilskud i sygesikringstandplejen.

Kommunerne kan beslutte, at de personer, der modtager tandplejetilbudet, selv skal betale en del af udgiften, dog maksimalt et beløb svarende til det, der skulle være betalt i sygesikringstandplejen.

Af bemærkningerne til lovforslaget fremgik det, at det siden tandplejelovens ikrafttræden den 1. januar 1987 havde været valgfrit for kommunerne, om de ønskede at tilbyde tandpleje til fysisk og psykisk handicappede. Ca. 30 kommuner gav et sådant tandplejetilbud.

Merudgifterne ved den pligtmæssige omsorgstandpleje, der forventedes at blive på ca. 36 mio. kr., ville blive kompenseret kommunerne af staten.

Lovforslaget vedtaget med 70 stemmer (S, SF, CD, RV, KRF og Bente Juncker (UP)) mod 50 (KF, V og FP).
Partiernes ordførere
Tove Lindbo Larsen (S), Jørgen Winther (V), Karen Højte Jensen (KF), Birgitte Husmark (SF), Jan Køpke Christensen (FP), Dorit Myltoft (RV) og Inger Stilling Pedersen (KrF)