Luk

Luk
Luk

Luk

L 94 Forslag til lov om ændring af lov om Statens Kunstfond

Af: Kulturminister Jytte Hilden (S)
Samling: 1993-94 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Kulturudvalget (KUU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Lovens hovedpunkter er følgende:

1. Statens Kunstfonds arbejdsområde udvides til at omfatte filmens og teatrets skabende kunstnere. Endvidere skabes mere lige muligheder imellem de skabende kunstarter for støtte fra Statens Kunstfond. Der oprettes således et 3-mands-udvalg for film- og teaterkunsten, der vil kunne tildele arbejdslegater m.v. til de skabende kunstnere på disse områder. Støtten gives til kort- og spillefilminstruktører, teaterinstruktører, scenografer og koreografer. Der oprettes i tilslutning hertil et antal nye livsvarige statsydelser på finansloven til disse kunstnere.

2. Støtteområdet for fondens arkitekturudvalg udvides til at omfatte hele det arkitektfaglige felt, således at udvalget også vil kunne støtte udførelsen af egentlige arkitekturværker i et samarbejde med en bygherre.

3. Der åbnes mulighed for begrænset tildeling af såkaldte garantisummer, der kan sikre kvalificerede kunstnere arbejdsro. Garantisummerne er indtægtsregulerede, og det maksimale beløb er på 150.000 kr. årligt. En garantisum kan tildeles for en 3-årig periode.

Af bemærkningerne til lovforslaget fremgik det, at kulturministeren i forbindelse med lovens revision havde stillet forslag om en styrkelse af fondens rådighedsbeløb på finansloven for 1994 med 25 mio. kr.

Lovforslaget vedtaget med 124 stemmer (S, KF, V, SF, CD, RV og KRF) mod 8 (FP).
Partiernes ordførere
Søren Hansen (S), Bertel Haarder (V), Grethe Fenger Møller (KF), Pernille Frahm (SF), Pia Kjærsgaard (FP), Lone Dybkjær (RV) og Merethe Due Jensen (KrF)