Luk

Luk
Luk

Luk

B 46 Forslag til folketingsbeslutning om en forsøgsordning med behandling af kriminelle stofmisbrugere som alternativ til frihedsstraf.

Af: Justitsminister Bjørn Rømer Westh (S)
Samling: 1994-95
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1. beh henvist til Retsudvalget (REU).

Ved folketingsbeslutningen tilslutter Folketinget sig, at der ved justitsministerens og socialministerens foranstaltning iværksættes en forsøgsordning med behandling af kriminelle stofmisbrugere som alternativ til ubetinget frihedsstraf dels i Fyns Amtskommune og ved retterne i Fyns Amt, dels i Frederiksborg Amtskommune og ved retten i Helsingør. Forsøgsordningen er nærmere beskrevet i folketingsbeslutningen.

Regeringen gav under 1. behandling af beslutningsforslag nr. B 58 i folketingsåret 1993-94, jf. Årbog & Registre 1993-94 side 243, tilsagn om at nedsætte et bredt sammensat arbejdsudvalg med henblik på udfærdigelse af et oplæg til en forsøgsordning med behandling af kriminelle stofmisbrugere.

Spørgsmålet om udformning af en sådan forsøgsordning blev herefter overvejet i en af regeringen nedsat arbejdsgruppe med repræsentanter for bl.a. domstolene, anklagemyndigheden, kriminalforsorgen, Amtsrådsforeningen i Danmark, Kommunernes Landsforening og Sundhedsstyrelsen. Arbejdsgruppens indstilling var optrykt som bilag til beslutningsforslaget.

Beslutningsforslaget vedtaget enstemmigt med 118 stemmer.
Partiernes ordførere
Poul Qvist Jørgensen (S), Ulla Tørnæs (V), Gitte Seeberg (KF), Villy Søvndal (SF), Tom Behnke (FP), Bjørn Elmquist (RV), Bruno Jerup (EL) og Sonja Albrink (CD)