Luk

Luk
Luk

Luk

B 87 Forslag til folketingsbeslutning om forsøg med jordrentebrug og fællesdrift på andelsbasis samt konsekvensanalyse af en jordreform indeholdende statslig forkøbsret til visse landbrugsjorder.

Samling: 1994-95
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Landbrugs- og Fiskeriudvalget (LFU).

Beslutningsforslaget havde følgende ordlyd:

»Folketinget opfordrer regeringen til at gennemføre forsøg med jordrentebrug og fællesdrift på andelsbasis. Endvidere opfordrer Folketinget regeringen til at gennemføre en analyse af de bedriftsmæssige og bedriftsøkonomiske konsekvenser samt af de samfundsøkonomiske konsekvenser af en jordreform, hvor staten via en jordbrugsfond får forkøbsret til jorden ved ejerskifte og ved gældssanering, og hvor staten kan tilbyde overtagelse af jorden ved omlægning til økologisk drift.«

Beslutningsforslaget var et af en række forslag (beslutningsforslag nr. B 78 - B 88), som samlet udgjorde Enhedslistens økologiplan for det danske landbrug. Der henvises til omtalen under B 78.
Partiernes ordførere
Peter Christian Christensen (S), Jens Kirk (V), Lene Espersen (KF), Jørn Jespersen (SF), Aage Brusgaard (FP), Gunhild Husum (RV), Bent Hindrup Andersen (EL) og Lisbeth Arbøl (CD)