Luk

Luk
Luk

Luk

L 107 Forslag til lov om ændring af retsplejeloven, lov om EF-domskonventionen m.v. og lov om anerkendelse og fuldbyrdelse af nor.diske afgørelser om privatretlige krav.

(Tiltrædelse af San Sebastian-konventionen og Luganokonventionen).

Af: Justitsminister Bjørn Rømer Westh (S)
Samling: 1994-95
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Retsudvalget (REU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3.beh.

Med vedtagelsen af lovforslaget har Folketinget givet samtykke til, at Danmark ratificerer Luganokonventionen og San Sebastian-konventionen.

Loven indebærer, at den tilpasning af en række bestemmelser i retsplejeloven, lov om EF-domskonventionen og lov om anerkendelse og fuldbyrdelse af nordiske afgørelser om privatretlige krav (nordisk domslov), der nødvendiggøres af ratifikationen, gennemføres.

I 1986 blev EF-domskonventionen, også kaldet Bruxelleskonventionen, gennemført i dansk ret. Denne konvention indeholdt regler om domstolenes kompetence i internationale sager og om anerkendelse og fuldbyrdelse af udenlandske domstolsafgørelser.

Ved en diplomatkonference mellem EF's og EFTA's medlemslande vedtog man den 16. september 1988 den såkaldte Luganokonvention, der stort set svarer til Bruxelleskonventionen, men som også omfatter EFTA-landene.

Efter Portugals og Spaniens indtræden i EF blev Bruxelleskonventionen ved den såkaldte San Sebastian-konvention af 26. maj 1989 udvidet til også at omfatte disse lande.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 121 stemmer.
Partiernes ordførere
Per Kaalund (S), Ulla Tørnæs (V), Gitte Seeberg (KF), Margrete Auken (SF), Pia Kjærsgaard (FP), Bjørn Elmquist (RV) og Søren Søndergaard (EL)