Luk

Luk
Luk

Luk

L 109 Forslag til lov om ændring af lov om folkehøjskoler, efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler og lov om erhvervsskoler.

(Långivning til frie kostskoler og erhvervsskoler).

Af: Undervisningsminister Ole Vig Jensen (RV)
Samling: 1994-95
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Uddannelsesudvalget (UDU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indebærer, at undervisningsministeren kan stille garanti i Kongeriget Danmarks Hypotekbank og Finansforvaltning til frie kostskoler.

Iflg. bemærkningerne til lovforslaget var det dets hensigt at give de frie kostskoler et tiltrængt supplement til realkreditbelåning, som mange skoler har vanskeligt ved at opnå i tilstrækkeligt omfang. Lånene skulle som hovedregel være begrænset til nybyggeri og om- og tilbygning, der udvider eller forbedrer skolens bygningskapacitet. En tilsvarende låneordning blev i 1994 indført for erhvervsskoler i forbindelse med overgang til såkaldt bygningstaxameter.

Lovforslaget vedtaget med 122 stemmer (S, V, KF, SF, FP, RV, EL, CD); 1 (Jacob Haugaard) (UP)) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Poul Erik Dyrlund (S), Else Winther Andersen (V), Eva Bente Møller (KF), Aage Frandsen (SF), Jan Køpke Christensen (FP), Dorit Myltoft (RV), Peter Duetoft (CD) og Bruno Jerup (EL)