Luk

Luk
Luk

Luk

L 133 Forslag til lov om ændring af lov om planlægning m.v.

(Ændring af reglerne om indkvartering af flygtninge fra det tidligere Jugoslavien).

Af: Miljø- og energiminister Svend Auken (S)
Samling: 1994-95
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven foretager følgende ændringer vedrørende planlovens § 3 a om fritagelse fra de almindelige planprocedurer med henblik på indkvartering af flygtninge:

- Tidspunktet for fremsættelse af forslag om revision af § 3 a udskydes fra folketingsåret 1994-95 til folketingsåret 1996-97.

- Anvendelsesområdet for fritagelser efter § 3 a udvides til også at omfatte indkvartering af flygtninge fra det tidligere Jugoslavien, som er meddelt opholdstilladelse efter udlændigelovens § 7 eller § 9, stk. 2, nr. 5.

- Fritagelser efter § 3 a skal tidsbegrænses, hvis kommunalbestyrelsen fremsætter ønske herom.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at § 3 a blev indsat i planloven ved lov nr. 270 af 6. maj 1993. Det blev dengang bestemt, at der skulle fremsættes forslag om revision af bestemmelsen i folketingsåret 1994-95. Regeringen fandt det nødvendigt fortsat at have proceduren i § 3 a til rådighed og stillede derfor forslag om en udskydelse af revisionen til folketingsåret 1996-97.

Ved lov nr. 34 af 18. januar 1995 blev adgangen til at meddele opholdstilladelse til visse personer fra det tidligere Jugoslavien udvidet. Der blev på den baggrund stillet forslag om, at anvendelsesområdet for fritagelser efter planlovens § 3 a blev udvidet til også at omfatte indkvartering af disse personer.

Lovforslaget blev vedtaget med et ændringsforslag om, at fritagelser efter § 3 a skulle tidsbegrænses, hvis kommunalbestyrelsen fremsatte ønske herom. Hidtil havde der ikke været pligt til at følge kommunalbestyrelsens ønske om tidsbegrænsning.

Lovforslaget vedtaget med 83 stemmer (S, KF, SF, RV, EL og CD) mod 37 (V og FP).
Partiernes ordførere
Peter Christian Christensen (S), Birthe Rønn Hornbech (V), Jens Jørgensen (KF), Anne Baastrup (SF), Aage Brusgaard (FP), Elsebeth Gerner Nielsen (RV) og Bent Hindrup Andersen (EL)