Luk

Luk
Luk

Luk

L 137 Forslag til lov om ophævelse af lov om særlig indkomstskat m.v. og ændring af forskellige skattelove og konkursloven.

(Ophævelse af lov om særlig indkomstskat m.v. samt konsekvensændringer m.v.).

Af: Skatteminister Carsten Koch ()
Samling: 1994-95
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Ved loven ophæves lov om særlig indkomstskat m.v.

Fire indkomstarter, der indtil da var særlig indkomst, henføres til den personlige indkomst:

1. Fortjeneste eller tab ved afhændelse af maskiner, inventar etc. Det vil sige genvundne afskrivninger, som
medregnes med 85 pct. i den skattepligtige indkomst i 1996 og 1997 stigende til 90 pct. fra og med 1998.

2. Fortjeneste opgjort efter § 29 eller § 29 S i afskrivningsloven om genvundne afskrivninger ved afståelse af bygninger etc.

3. Beløb, som ved en pensionsordnings opløsning tilfalder en arbejdsgiver, og vederlag for afløsning af pensionstilsagn, som ikke er afdækket i et pensionsinstitut, dvs. beløb, som hidtil har været omfattet af § 2, nr. 11 og 15, i lov om særlig indkomstskat. Det vil sige, at disse indkomster omfattes af bestemmelserne i § 7 O om bundfradrag og medregningsprocenter.

4. Vederlag for afløsning af pensionstilsagn. Der er tale om løfter om pension, der ikke er afdækket ved indbetalinger til forsikringsselskab eller pensionskasse.

Lovforslaget vedtaget med 116 stemmer (S, V, KF, SF, FP, RV, EL og CD); 1 (Jacob Haugaard) (UP) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Jens Peter Vernersen (S), Peter Brixtofte (V), Flemming Hansen (KF), Jes Lunde (SF), Kristian Thulesen Dahl (FP), Elisabeth Arnold (RV) og Frank Aaen (EL)