Luk

Luk
Luk

Luk

L 166 Forslag til lov om ændring af lov om Ørestaden m.v.

(Økonomisk adskillelse af salget af arealer i Ørestaden og finansieringen af de kollektive trafikforbindelser til Amager og Frederiksberg. Supplering med en 4. linjeføring i tilknytning til Arnagerbrogade).

Samling: 1994-95
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Ifølge lovforslaget skulle Ørestadsloven ændres på følgende punkter:

- Der skulle i Ørestadsprojektet indarbejdes en 4.nlinjeføring med en tunnelbane i tilknytning til

Amagerbrogade.

- Der skulle umiddelbart kunne optages statslån til finansiering af anlæg og drift af Frederiksbergbanen, Østamagerbanen og Amagerbrogadebanen uden at afventen anlæg af Ørestaden.

Forslagsstillerne fandt, at der burde ske en økonomisk adskillelse af salget af arealer i Ørestaden og finansieringen af de kollektive trafikforbindelser til Amager og Frederiksberg, således at arealsalget ikke længere skulle være en forudsætning for etablering af de kollektive banelinjer. Forslagsstillerne fandt endvidere, at der burde anlægges en tunnelbane under Amagerbrogade, hvorved de tættest beboede områder på Amager blev dækket ind i forhold til kollektiv trafikforsyning.
Partiernes ordførere
Peter Christian Christensen (S), Peter Hansen-Nord (V), Niels Langkilde (KF), Anni Svanholt (SF), Aage Brusgaard (FP), Vibeke Peschardt (RV) og Jette Gottlieb (EL)