Luk

Luk
Luk

Luk

L 260 Forslag til lov om ændring af lov om beskatningen af pensionsordninger

Af: Skatteminister Carsten Koch ()
Samling: 1994-95
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven har to hovedformål, nemlig at tilvejebringe en orlovsfinansieringsordning og at breme visse former for spekulation i pensionsbeskatningsreglerne.

Personer på orlov skal kunne hæve midler af deres kapitalpension til finansiering af det indtægtstab, de lider ved at gå fra deres hidtidige indkomst til orlovsydelse og eventuelt kommunalt tilskud. De hævede beløb er indkomstskattepligtig A-indkomst.

For at hæve incitamentet til at lade pensionsopsparing stå uberørt indtil pensioneringstidspunktet skal der fremover betales en afgift på 60 pct. ved alle hævninger fra pensionsordninger i utide bortset fra ovenfor nævnte hævninger til orlovsfinansiering.

Desuden indeholder loven en justering af betingelserne for, hvornår en pensionsordning er omfattet af beskatningsreglerne for pensionsordninger med løbende udbetalinger.

Lovforslaget vedtaget med 68 stemmer (S, SF, RV, EL og CD) mod 63 (V, KF og FP).
Partiernes ordførere
Klaus Hækkerup (S), Mariann Fischer Boel (V), Brian Mikkelsen (KF), Aage Frandsen (SF), Kristian Thulesen Dahl (FP), Gunhild Husum (RV), Sonja Albrink (CD) og Frank Aaen (EL)