Luk

Luk
Luk

Luk

B 12 Forslag til folketingsbeslutning om indførelse af en uddannelsesorienteret ungdomsgaranti.

Samling: 1995-96
Status: Bortfaldet
Beh sammen med L 15, B 10 og B 11

Efter 1. beh henvist til Uddannelsesudvalget (UDU).

Beslutningsforslaget opfordrede Folketinget til at pålægge regeringen at fremsætte lovforslag om en ungdomsgaranti for unge dagpengeberettigede under 25 år, som ikke havde en erhvervsuddannelse. Det var en forudsætning, at der skulle skabes flere erhvervsrettede uddannelsespladser, bl.a. gennem fri(ere) adgang til de videregående uddannelser.

Beslutningsforslaget indebar i øvrigt, at unge, der ønskede arbejde i stedet for uddannelse, skulle tilbydes arbejde, eventuelt kombineret med uddannelse eller lignende.

Det fremgik af de skriftlige bemærkninger til beslutningsforslaget, at det i første omgang sigtede på unge, som var på dagpenge, men at det efterhånden også ville komme til at omfatte kontanthjælpsmodtagere. Forslaget om en fri(ere) adgang til de videregående uddannelser skulle naturligvis gælde alle.
Partiernes ordførere
Jens Peter Vernersen (S), Ulla Tørnæs (V), Helge Sander (V), Flemming Oppfeldt (V), Frank Dahlgaard (KF), Aage Frandsen (SF), Addi Andersen (CD), Annette Just (FP) og Jette Gottlieb (EL)