Luk

Luk
Luk

Luk

B 73 Forslag til folketingsbeslutning om udviklingskontrakter.

Samling: 1995-96
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til at ændre reglerne for udviklingskontrakter efter følgende retningslinjer:

- Den private partner i en udviklingskontrakt skulle have finansieret en væsentlig del af udviklingsomkostningerne mod tilbagebetalingspligt ved succes,

- den private partner skulle ikke være garanteret ordrer,

- regeringen skulle udbyde et antal udviklingskontrakter på miljøområdet efter de nye retningslinjer med henblik på erstatning af miljøskadelige produkter m.v. med miljørigtige produkter m.v.

Af bemærkningerne til beslutningsforslaget fremgik det, at de eksisterende regler om udviklingskontrakter var uhensigtsmæssige med hensyn til finansiering af udviklingsomkostninger. Den eneste tilskyndelse til at indgå i en udviklingskontrakt havde hidtil været udsigten til en ordre, hvis udviklingsarbejdet lykkedes.

Beslutningsforslaget skulle sikre, at der i fremtiden ville blive et langt større incitament til indgåelse i udviklingskontrakter på grund af ændrede finansieringsregler.

Bemærkningerne indeholdt eksempler på udviklingskontrakter på miljøområdet, herunder anvendelsen af PVC.
Partiernes ordførere
Ole Vagn Christensen (S), Jens Løgstrup Kjær (V), Pernille Sams (KF), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Bjørn Elmquist (RV), Annette Just (FP) og Frank Aaen (EL)