Luk

Luk
Luk

Luk

F 7 Hvilke oplysninger kan regeringen give om den fremtidige forvaltning og administration af statens samlede ejendomsportefølje set i lyset af statsrevisorernes beretning samt to konsulentrapporter om Slots- og Ejendomsstyrelsen?

Til: Boligminister Ole Løvig Simonsen (S) Statsminister og Poul Nyrup Rasmussen (S)
Samling: 1995-96
Status: Foretaget
Under forhandlingerne fremsattes følgende:

Forslag om motiveret dagsorden:

D 16. Af Sonja Mikkelsen (S), Jørgen Estrup (RV) og Hans Erik Hillerup-Jensen (CD).

Fremsat ................ FF 1541
Vedtaget ................ FF 1556

D 17. Af Pia Larsen (V), John Vinther (KF), Kirsten Jacobsen (FP) og Jacob Haugaard (UP).

Fremsat ................ FF 1545
Bortfaldet ............... FF 1556

Fuld tekst:

D 16. Af Sonja Mikkelsen (S), Jørgen Estrup (RV) og Hans Erik Hillerup-Jensen (CD):

»Folketinget tager statsministerens og boligministerens redegørelse om statens forvaltning og administration af den nuværende ejendomsportefølje til efterretning.

Folketinget forudsætter herved, at der ved udlejning ikke tages usaglige hensyn, og at boligministeren udarbejder fælles vejledende retningslinjer for den fremtidige administration. Ligeledes forudsættes det, at lejefastsættelsen for almindelige lejeboliger følger de på området gældende lovbestemmelser om lejeregulering m.v.

Med hensyn til Slots- og Ejendomsstyrelsen har Folketinget med tilfredshed konstateret, at boligministeren har taget en række initiativer med henblik på at rette op på de forhold, som kritiseres i statsrevisorernes beretning.

Idet Folketinget opfordrer boligministeren til i næste folketingssamling at fremsende en redegørelse til Folketinget om Slots- og Ejendomsstyrelsens fremtidige forretningsområde på baggrund af det arbejde, som er sat i gang vedrørende dette, og som skal afsluttes i sommeren 1996,

går Tinget herefter over til næste sag på dagsordenen.«

D 17. Af Pia Larsen (V), John Vinther (KF), Kirsten Jacobsen (FP) og Jacob Haugaard (UP):

»Folketinget pålægger regeringen

- at føre de primære anbefalinger i de to konsulentrapporter fra henholdsvis Mercuri Urval og Ernest & Young om Slots- og Ejendomsstyrelsens fremtidige organisation og forretningsmæssige grundlag ud i livet

- at udfærdige et regelsæt, hvorefter statens samlede ejendomsportefølje udlejes og administreres på et ensartet, sagligt grundlag baseret på, at udlejning sker til markedsleje og på markedsvilkår

- at sikre, at reglerne for udlejning af tjenesteboliger løbende justeres, således at lejen efter individuel vurdering udgør markedslejen, og

- at påbegynde frasalg af den del af statens ejendomsportefølje, der ikke i en snæver betydning anvendes til statslige formål.

Herefter går Folketinget over til næste sag på dagsordenen.«

Afstemning:

D 16 vedtaget med 67 stemmer (S, SF, RV, EL og CD) mod 51 (V, KF, FP, DF og Jacob Haugaard (UP)).

D 17 var dermed bortfaldet.
Partiernes ordførere
Sonja Mikkelsen (S), Pia Larsen (V), John Vinther (KF), Villy Søvndal (SF), Jørgen Estrup (RV), Hans Erik Hillerup-Jensen (CD), Kirsten Jacobsen (FP), Keld Albrechtsen (EL) og Jacob Haugaard (UFG)