Luk

Luk
Luk

Luk

L 128 Forslag til lov om ændring af lov om Statens Kunstfond.

Af: Kulturminister Jytte Hilden (S)
Samling: 1995-96
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Kulturudvalget (KUU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven opdeler tremandsudvalget for tonekunsten i Statens Kunstfond i to udvalg, nemlig et udvalg for den klassiske og et udvalg for den rytmiske musik. De to udvalg skal have samme formand.

Endvidere udvides antallet af medlemmer af Statens Kunstfonds repræsentantskab med to, således at Danske Jazz-, Beat- og Folkemusikautorer kan udpege yderligere ét medlem og Danske Populærautorer ét medlem.

Endelig indeholder loven en overgangsbestemmelse, der skal sikre, at funktionsperioden for alle tremandsudvalgene udløber på samme tid.

Af bemærkningerne til lovforslaget fremgik det, at spørgsmålet om en deling af udvalget havde været drøftet på Kulturministeriets konference i forbindelse med revisionen af loven, og at udvalget i sin seneste beretning havde påpeget, at den støttepraksis, der havde vist sig velegnet for den klassiske musik, ikke umiddelbart syntes at være brugbar for den rytmiske musik.

Lovforslaget vedtaget med 82 (S, KF, SF, RV, EL og CD) stemmer mod 36 (V, FP og DF).
Partiernes ordførere
Hanne Andersen (S), Ester Larsen (V), Karen Højte Jensen (KF), Margrete Auken (SF), Gunhild Husum (RV), Bent Hindrup Andersen (EL) og Kim Behnke (FP)