Luk

Luk
Luk

Luk

L 174 Forslag til lov om administration af Det Europæiske Fællesskabs forordninger på fiskeriets område og administration af produktionsafgifter m.v.

Af: Landbrugs- og fiskeriminister Henrik Dam Kristensen (S)
Samling: 1995-96
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Landbrugs- og Fiskeriudvalget (LFU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven træder i stedet for den hidtil gældende lov på området og indeholder som denne bestemmelser om anvendelse af EF's forordninger på fiskeriområdet i Danmark samt om muligheden for fastsættelse af produktionsafgifter og oprettelse af fonde.

Med loven tilpasses de administrative rammer for afgifterne og fondene inden for fiskeriområdet de regler, der gælder på landbrugsområdet.

Som en udvidelse får landbrugs- og fiskeriministeren hjemmel til som led i kontrolforanstaltninger at stille krav om installation af særligt udstyr om bord, f.eks. til satellitovervågning.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at det ville være mest hensigtsmæssigt at indføre de samme regler på fiskeriområdet som på landbrugsområdet om fastsættelse af afgifter og oprettelse af fonde, efter at Landbrugsministeriet og Fiskeriministeriet var blevet sammenlagt.

Med hensyn til satellitovervågning tilkendegav landbrugs- og fiskeriministeren, at regeringen i EU ville arbejde for, at der blev ydet økonomisk kompensation til fiskerne for udgifter til nyt udstyr og nye installationer. Den eksisterende kontrol skulle tilpasses for at undgå dobbeltkontrol, og forordningsforslag om satellitovervågning skulle gennemføres i overensstemmelse med Europaudvalgets regler for sagsbehandling. Endvidere ville Landbrugs- og Fiskeriudvalget blive orienteret.

Ministeren ville desuden give samtlige producentorganisationer i Danmark mulighed for at deltage i det nyoprettede rådgivende udvalgs behandling af spørgsmål om markedsordninger m.v.

Lovforslaget fik sin endelige udformning gennem vedtagelsen af et ændringsforslag fra landbrugs- og fiskeriministeren.

Lovforslaget vedtaget med 105 stemmer (S, V, KF, SF, RV, EL og CD) mod 5 (FP og DF).
Partiernes ordførere
Ole Vagn Christensen (S), Bodil Thrane (V), Lene Espersen (KF), Kristen Touborg (SF), Gunhild Husum (RV), Bent Hindrup Andersen (EL) og Annette Just (FP)