Luk

Luk
Luk

Luk

L 190 Forslag til lov om ændring af lov om planteskadegørere.

(Ændret definition af planteskadegørere).

Af: Landbrugs- og fiskeriminister Henrik Dam Kristensen (S)
Samling: 1995-96
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Landbrugs- og Fiskeriudvalget (LFU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven ændrer den eksisterende lov til også at omfatte bekæmpelse m.m. af skadegørere, der indirekte kan forvolde tab for planteavlen, og udvider dens gyldighedsområde således, at der også kan iværksættes foranstaltninger vedrørende indenlandsk handel og plantevækstmedier.

Lovændringen var blevet aktuel med konstateringen af udbredte forekomster i New Zealand, Skotland og Nordirland og forekomster i det øvrige Storbritannien, Irland og Island samt på Færøerne af den new zealandske fladorm.

Den foreslåede udvidelse til også at omhandle salg ville sikre muligheden for at modvirke yderligere spredning af fladormen i Danmark, såfremt den skulle blive indslæbt.

Den foreslåede udvidelse af lovens anvendelsesområde til også at omhandle plantevækstmedier gav mulighed for at gennemføre foranstaltninger mod planteskadegørere i vækstmedier, herunder jord, hvilket ville være relevant i forbindelse med den new zealandske fladorm.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 107 stemmer.
Partiernes ordførere
Peter Christian Christensen (S), Jens Kirk (V), Lene Espersen (KF), Kristen Touborg (SF), Bent Hindrup Andersen (EL) og Kirsten Jacobsen (FP)