Luk

Luk
Luk

Luk

L 210 Forslag til lov om ændring af lov om revisionen af statens regnskaber m.m. og lov om statsrevisorerne.

(Revision og gennemgang af regnskaber for visse selskaber og virksomheder m.v.).

Samling: 1995-96
Status: Stadfæstet
Beh sammen med B 98.

Efter 1. beh henvist til Udvalget for Forretningsordenen (UFO).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Ved loven sikres Rigsrevisionen og statsrevisorerne fyldestgørende indsigt, hvor statslige opgaver henlægges til organisationsformer uden for det statslige bevillingssystem.

Rigsrevisor skal således være lovbestemt revisor for selvstændige forvaltningssubjekter samt interessentskaber og virksomheder, hvori staten deltager som interessent eller personligt ansvarlig virksomhedsdeltager.

Rigsrevisionen får endvidere direkte adgang til fuldt statsejede selskaber og aktieselskaber, hvor staten har en bestemmende indflydelse. Denne bestemmelse omfatter dog ikke selskaber, der har aktier optaget til notering på en fondsbørs.

Af lovforslagets bemærkninger fremgik det, at der siden vedtagelsen af rigsrevisorloven i 1975 er sket en markant udvikling i organiseringen af den statslige opgavevaretagelse. Der er oprettet en række statsejede aktieselskaber og etableret selvstændige forvaltningssubjekter. Denne udvikling kunne ikke forudses i 1975.

Der henvises endvidere til omtalen af B 98, se dette.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 111 stemmer.
Partiernes ordførere
Pia Gjellerup (S), Christian Mejdahl (V), Hans Engell (KF), Margrete Auken (SF), Jørgen Estrup (RV), Arne Melchior (CD), Frank Aaen (EL) og Kim Behnke (FP)