Luk

Luk
Luk

Luk

L 51 Forslag til lov om ændring af lov om kemiske stoffer og produkter.

(Forbudsprocedure).

Af: Miljø- og energiminister Svend Auken (S)
Samling: 1995-96
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Efter 2. beh henvist til fornyet beh i Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Loven ændrer den hidtidige forbudsprocedure i forbindelse med vurdering af kemiske stoffer, og den eksisterende mulighed for indhentelse af ekspertudtalelser gøres obligatorisk.

Af bemærkningerne til lovforslaget fremgik det, at den eksisterende forbudsprocedure i forbindelse med Miljøstyrelsens vurdering af kemiske stoffer til bekæmpelsesformål m.v. havde vist sig uhensigtsmæssig.

Virksomheder, som fremstiller bekæmpelsesmidler, havde tidligere haft mulighed for at indhente ekspertudtalelser om Miljøstyrelsens vurderinger og i den forbindelse stille spørgsmål til eksperterne. Som konsekvens heraf var sagsbehandlingstiden i forbindelse med forbudsproceduren blevet for lang, og dette var årsagen til, at ekspertudtalelserne blev obligatoriske, mens virksomhedernes og Miljøstyrelsens mulighed for at stille spørgsmål til eksperterne udgik.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 130 stemmer.
Partiernes ordførere
Peter Christian Christensen (S), Hans Christian Schmidt (V), Eva Bente Møller (KF), Anni Svanholt (SF), Elsebeth Gerner Nielsen (RV), Frank Aaen (EL) og Aage Brusgaard (FP)