Luk

Luk
Luk

Luk

L 80 Forslag til lov om ændring af lov for Færøerne om rettens pleje, lov om rettens pleje i Grønland og forskellige andre lovbestemmelser om procesbevillinger.

(Ændringer som følge af oprettelsen af Procesbevillingsnævnet).

Af: Justitsminister Bjørn Rømer Westh (S)
Samling: 1995-96
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Retsudvalget (REU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indeholder bestemmelser om procesbevillinger i særlovgivningen og i den særlige lovgivning for Færøerne og Grønland.

Med lovforslag nr. L 217 fra folketingsåret 1994-95, jf. omtalen i Årbog & Registre 1994-95, side 169, vedtog Folketinget oprettelse af et procesbevillingsnævn m.v.

Nærværende lovforslag var en opfølgning af denne lov med nødvendige konsekvensændringer i bestemmelser om procesbevillinger i særlovgivningen som f.eks. konkursloven, boliglovgivningen, lov om skibsregistrering og bistandsloven.

Endvidere indeholdt lovforslaget ændringer i retsplejelovene for henholdsvis Færøerne og Grønland, hvorefter også kompetencen til at meddele tredjeinstansbevillinger efter disse love overføres til procesbevillingsnævnet.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 130 stemmer.
Partiernes ordførere
Dorte Bennedsen (S), Erling Oxdam (V), Gitte Seeberg (KF), Margrete Auken (SF), Bjørn Elmquist (RV), Bent Hindrup Andersen (EL) og Tom Behnke (FP)