Luk

Luk
Luk

Luk

B 109 Forslag til folketingsbeslutning om registrering af rådighedsindskrænkninger på fast ejendom.

Samling: 1996-97
Status: 2. behandlet/Forkastet
Efter 1. beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Beslutningsforslaget pålagde regeringen at sikre, at rådighedindskrænkninger specificeres over for ejeren, så det klart fremgår, hvilke dele af ejendommen der er pålagt rådighedsbegrænsninger og servitutter. Regeringen blev endvidere pålagt at sikre, at den almindelige ejendomsvurdering tager hensyn til rådighedsindskrænkninger, således at der ved vurderingen tages særskilt højde for alle rådighedsindskrænkninger.

Det fremgik af bemærkningerne til beslutningsforslaget, at hensigten var at styrke retssikkerheden og miljøbeskyttelsen. En gennemførelse af beslutningsforslaget ville efter forslagsstillernes opfattelse sikre, at den enkelte lodsejer hurtigt og sikkert kunne få oplyst, hvilke rådighedsindskrænkninger arealerne var underlagt. Uden disse oplysninger var det svært for den enkelte at værne om naturen eller fortidsminderne.

Beslutningsforslaget skulle ses i sammenhæng med beslutningsforslag nr. B 110.

Beslutningsforslaget forkastet, idet 42 (V, KF, FP, CD og DF) stemte for, 57 (S, SF, RV og EL) imod.
Partiernes ordførere
Peter Christian Christensen (S), Peter Hansen-Nord (V), Niels Langkilde (KF), Anni Svanholt (SF), Ulla Solvang (RV), Aage Brusgaard (FP), Bent Hindrup Andersen (EL) og Ole Donner (DF)