Luk

Luk
Luk

Luk

B 110 Forslag til folketingsbeslutning om høring og erstatning ved områdeudpegninger og arealreservationer.

Samling: 1996-97
Status: 2. behandlet/Forkastet
Efter 1. beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Beslutningsforslaget pålagde regeringen at fremsætte lovforslag, der kunne sikre, at lodsejernes retssikkerhed blev tilgodeset ved påtænkte områdeudpegninger og arealreservationer. Dette skulle ske ved, at der skulle foretages offentlig høring og individuel orientering af lodsejerne, inden områdeudpegninger og arealreservationer iværksattes, ligesom der skulle ydes lodsejerne fuld erstatning ved konkrete rådighedsindskrænkninger.

Det fremgik af bemærkningerne, at det offentlige gennem de seneste år havde foretaget mange og omfattende rådighedsindskrænkninger i ejendomsretten. Forslagsstillerne fandt, at den hidtidige orientering af offentligheden og især af de berørte lodsejere forud for iværksættelse af rådighedsindskrækningerne var utilstrækkelig og mangelfuld, og at det uden de nødvendige informationer var umuligt for den enkelte at få et overblik over rådighedsindskrænkningerne på ejendommen.

Beslutningsforslaget skulle ses i sammenhæng med beslutningsforslag nr. B 109.

Beslutningsforslaget forkastet, idet 40 (V, KF, FP og DF) stemte for, 55 (S, SF, RV, EL og CD) imod.
Partiernes ordførere
Peter Christian Christensen (S), Peter Hansen-Nord (V), Niels Langkilde (KF), Anni Svanholt (SF), Ulla Solvang (RV), Aage Brusgaard (FP), Bent Hindrup Andersen (EL) og Ole Donner (DF)