Luk

Luk
Luk

Luk

B 133 Forslag til folketingsbeslutning om ret til at opføre eller indrette en yderligere bolig på en landbrugsejendom, når det sker som led i et generationsskifte eller til brug for en medhjælper.

Samling: 1996-97
Status: Bortfaldet
Beh sammen med B 131 og B 132.

Efter 1. beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til at fremsætte lovforslag om ændring af lov om planlægning. Ændringen skulle sikre, at ejeren af en landbrugsejendom på visse betingelser fik ret til at opføre eller indrette en yderligere bolig på ejendommen, når det skete som led i et generationsskifte eller til brug for en medhjælper.

Det fremgik af bemærkningerne, at der efter praksis som hovedregel ikke blev givet tilladelse i landzone til at opføre en yderligere beboelsesbygning på en landbrugsejendom, når ansøgningen ikke var begrundet i hensynet til ejendommens drift eller særlige omstændigheder. Denne praksis fandt forslagsstillerne var for restriktiv og ønskede derfor lovgrundlaget ændret.
Partiernes ordførere
Peter Christian Christensen (S), Hans Christian Schmidt (V), Niels Langkilde (KF), Anni Svanholt (SF), Ulla Solvang (RV), Aage Brusgaard (FP), Bent Hindrup Andersen (EL) og Ole Donner (DF)