Luk

Luk
Luk

Luk

B 22 Forslag til folketingsbeslutning om ØMU-forhandlingsmandat.

Af: Keld Albrechtsen (EL) og Frank Aaen (EL)
Samling: 1996-97
Status: 2. behandlet/Forkastet
Efter 1. beh henvist til Europaudvalget (EUU).

Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til i Folketingets Europaudvalg at søge et forhandlingsmandat forud for de kommende forhandlingerne om den Økonomiske og Monetære Unions trejde fase efter nærmere angivne retningslinjer.

Forslagsstillerne henviste i bemærkningerne til, at økonomiministeren havde deltaget i drøftelser om ØMU'en på et uformelt økonomi- og finansministermøde uden at have søgt Folketingets Europaudvalg om forhandlingsmandat. På mødet kunne der ikke træffes formelle beslutninger, men drøftelserne var efter forslagsstillernes opfattelse af meget stor betydning, hvorfor forslagsstillerne havde fundet det rigtigst, at økonomiministeren havde søgt om mandat forud for mødet.

Forslagsstillerne ønskede med beslutningsforslaget at sikre, at den danske regering ikke gik længere ind i disse forhandlinger uden at have et klart mandat. Forslagsstillerne mente endvidere, at sagen var så vigtig, at hovedretningslinjerne i dette mandat burde vedtages af Folketinget i form af en folketingsbeslutning.

Beslutningsforslaget forkastet, idet 9 (FP, EL og DF) stemte for, 87 (S, V, KF, RV og CD) imod; 9 (SF) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Ole Stavad (S), Charlotte Antonsen (V), Anne Birgitte Lundholt (KF), Anne Baastrup (SF), Elisabeth Arnold (RV), Annette Just (FP), Keld Albrechtsen (EL) og Poul Nødgaard (DF)