Luk

Luk
Luk

Luk

B 24 Forslag til folketingsbeslutning om dansk nej til yderligere EU-beføjelser med hensyn til social- og arbejdsmarkedspolitikken.

Af: Keld Albrechtsen (EL) og Frank Aaen (EL)
Samling: 1996-97
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Europaudvalget (EUU).

Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til på regeringskonferencen at arbejde for, at EU ikke vil få yderligere beføjelser med hensyn til social- og arbejdsmarkedspolitikken og til i konsekvens heraf at undlade at fremsætte forslag om,

- dels at arbejdsmarkedsprotokollen fra 1992 indskrives i Maastricht-Traktaten,

- dels at de grundlæggende arbejdstagerrettigheder traktatfæstes.

I bemærkningerne til beslutningsforslaget henviste forslagsstillerne til afsnittet om arbejdsmarkedspolitikken i den danske regerings udspil fra december 1995 vedrørende regeringskonferencen, hvoraf det fremgik, at regeringen netop ville arbejde for få gennemført de i beslutningsforslaget nævnte ting, som forslagsstillerne ikke ønskede gennemført.

Det fremgik af bemærkningerne, at problemet efter forslagsstillernes opfattelse bl.a. var, at EU-direktiver ikke respekterede den danske arbejdsmarkedsmodel, og at det ville få strategiske konsekvenser for det kollektive overenskomstsystem, som det danske arbejdsmarked er baseret på.
Partiernes ordførere
Ove Fich (S), Charlotte Antonsen (V), Henriette Kjær (KF), Elisabeth Arnold (RV), Annette Just (FP), Keld Albrechtsen (EL) og Kristian Thulesen Dahl (DF)