Luk

Luk
Luk

Luk

B 93 Forslag til folketingsbeslutning om Danmarks tiltrædelse af ændret protokol II om forbud mod eller begrænsninger i anvendelsen af miner, lureminer og andre mekanismer og ny protokol IV om blindende laservåben til konvention af 10. oktober 1980 om forbud mod eller begrænsninger i anvendelsen af visse konventionelle våben, som må anses for at være unødigt skadevoldende eller for at ramme i flæng.

Af: Udenrigsminister Niels Helveg Petersen (RV)
Samling: 1996-97
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1. beh henvist til Udenrigsudvalget (URU).

Med folketingsbeslutningen gav Folketinget samtykke til, at Danmark tiltræder ændret protokol II om forbud mod eller begrænsninger i anvendelsen af miner, lureminer og andre mekanismer og ny protokol IV om blindende laservåben til konvention af 10. oktober 1980 om forbud mod eller begrænsninger i anvendelsen af visse konventionelle våben, som må anses for at være unødigt skadevoldende eller for at ramme i flæng.

Det fremgik af bemærkningerne, at ændringerne i protokol II betød, at anvendelse af personelminer i nogen grad vil blive reduceret, når bestemmelserne er fuldt implementeret. Endvidere havde regeringen besluttet, at Danmark ville afstå fra at benytte personelminer i det danske forsvar.

Beslutningsforslaget vedtaget enstemmigt med 113 stemmer.
Partiernes ordførere
Helen Beim (S), Hanne Severinsen (V), Niels Ahlmann-Ohlsen (KF), Villy Søvndal (SF), Jørgen Estrup (RV), Annette Just (FP), Keld Albrechtsen (EL) og Ole Donner (DF)