Luk

Luk
Luk

Luk

L 117 Forslag til lov om ændring af lov om statstilskud til energibesparelser m.v. i erhvervsvirksomheder og om ophævelse af lov om statstilskud til energibesparende foranstaltninger i forbindelse med industrielle processer m.v.

(Undergrænser for udbetaling, m.v.).

Af: Miljø- og energiminister Svend Auken (S)
Samling: 1996-97
Status: Stadfæstet
Titel ændret 18/2 97 fra: Forslag til lov om ændring af lov om statstilskud til energibesparelser m.v. i erhvervsvirksomheder. (Undergrænser for udbetaling m.v.).

Efter 1. beh henvist til Det Energipolitiske Udvalg (EPU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven giver miljø- og energiministeren mulighed for at nedsætte undergrænsen på 10.000 kr. for tilskudsudbetalinger foretaget at Energistyrelsen. Samtidig indeholder loven et par mindre justeringer af tilskudsloven vedrørende momsregistrerede virksomheders udførelse af tilskudsberettigede foranstaltninger, ændringer af meddelte tilsagn, revision og regnskabsmæssig kontrol samt strafansvar for juridiske personer. Endelig indeholder loven en ophævelse af den ikke længere anvendte procesenergilov.

Undergrænsen på 10.000 kr. var trådt i kraft i januar 1996. Efterfølgende havde flere erhvervsvirksomheder, brancheorganisationer og elselskaber opfordret til en nedsættelse af undergrænsen under henvisning til, at en række mindre energibesparelsesprojekter, typisk i mindre virksomheder, ikke var blevet gennemført på grund af den høje undergrænse.

Lovforslaget vedtaget med 66 stemmer (S, SF, RV, FP, EL og CD); 49 (V, KF og DF) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Erik Mortensen (S), Peter Hansen-Nord (V), Eva Bente Møller (KF), Anni Svanholt (SF), Elsebeth Gerner Nielsen (RV), Kim Behnke (FP) og Bruno Jerup (EL)