Luk

Luk
Luk

Luk

L 122 Forslag til lov om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem de nordiske lande.

Af: Skatteminister Carsten Koch ()
Samling: 1996-97
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven bemyndiger regeringen til at tiltræde en dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem de nordiske lande og dermed gennemføre dens bestemmelser i Danmark, når aftalens betingelser herfor er opfyldt.

Overenskomsten erstatter Overenskomsten af 12. september 1989 mellem de nordiske lande til undgåelse af dobbeltbeskatning for så vidt angår indkomst- og formueskatter.

Det fremgik af bemærkningerne, at den nye overenskomst omfattede indkomst- og formueskatter, men ikke gave- og arveafgifter, og derfor ikke berørte Overenskomsten af 12. september 1989 mellem Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige til undgåelse af dobbeltbeskatning for så vidt angik skatter af arv og gaver. Overenskomsten af 7. december 1989 mellem de nordiske lande om bistand i skattesager blev heller ikke berørt af den nye overenskomst.

Det fremgik endvidere af bemærkningerne, at den nye overenskomst var forhandlet parallelt med aftalen af 28. juni 1996 om ophævelsen af grænsegængerreglen, hvorfor forhandlingsresultatet måtte ses samlet.

Det fremgik endelig af bemærkningerne, at den nye overenskomst i lighed med den gældende baserede sig på OECD's modeldobbeltbeskatningsoverenskomst. Der var derfor foretaget visse justeringer i overensstemmelse med ændringer i OECD-modellen.

Lovforslaget vedtaget med 105 stemmer (S, V, KF, SF, RV, EL, CD og DF) mod 3 (FP).
Partiernes ordførere
Jacob Buksti (S), Svend Aage Jensby (V), Gitte Seeberg (KF), Jes Lunde (SF), Elisabeth Arnold (RV), Kim Behnke (FP), Sonja Albrink (CD) og Frank Aaen (EL)