Luk

Luk
Luk

Luk

L 148 Forslag til lov om ændring af lov om planlægning.

(Ophævelse af § 3 a om etablering af indkvarteringssteder for asylansøgere m.v.).

Af: Miljø- og energiminister Svend Auken (S)
Samling: 1996-97
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven ophæver § 3 a i planloven, således at det ikke længere er muligt at fritage etableringen af indkvarteringssteder for asylansøgere m.fl. for at overholde planlovens almindelige regler. Endvidere fastslås det, at de indkvarteringssteder, der er etableret med fritagelse efter § 3 a, fortsat skal kunne anvendes til indkvartering af asylansøgere m.fl., uanset at bebyggelsen i en periode har været anvendt til andre formål.

Endelig fastsættes regler om, at også de serbiske flygtninge, der har fået opholdstilladelse, skal kunne indkvarteres på de etablerede indkvarteringssteder på linje med de bosniske flygtninge.

§ 3 a blev indsat i planloven i 1993 med henblik på at sikre en hurtig og smidig tilvejebringelse af de nødvendige indkvarteringsfaciliteter som følge af det meget store antal asylansøgere. Indrejsetallet er siden 1994 faldet, og der er derfor ikke længere behov for § 3 a.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 110 stemmer.
Partiernes ordførere
Peter Christian Christensen (S), Bodil Thrane (V), Niels Langkilde (KF), Anni Svanholt (SF), Elisabeth Arnold (RV), Jette Gottlieb (EL) og Ole Donner (DF)