Luk

Luk
Luk

Luk

L 204 Forslag til lov om udbygning af Frederikssundsbanen.

Af: Trafikminister Bjørn Rømer Westh (S)
Samling: 1996-97
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Trafikudvalget (TRU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven bemyndiger ministeren til at anlægge et nyt 2. spor på den eksisterende jernbanestrækning og opføre to nye stationer ved henholdsvis Måløv Knudepunkt og Gl. Ølstykke. Derudover bemyndiger loven trafikministeren til at anlægge en station ved Store Rørbæk, hvis der på længere sigt er behov herfor.

Endelig bemyndiges trafikministeren til ved ekspropriation at erhverve fast ejendom i det omfang, det er nødvendigt for gennemførelsen af de nævnte anlæg.

DSB-rammeaftalen af november 1994 indeholdt en politisk beslutning om styrkelse af den kollektive trafik i hovedstadsområdet. På baggrund heraf vedtog Folketinget lov nr. 409 af 22. maj 1996 om projektering af Frederikssundsbanen, og der blev derefter i den politiske aftale af 24. oktober 1996 vedrørende DSB truffet beslutning om snarest at fremsætte anlægslov for den nævnte strækning.

Forslaget fik sin endelige udformning efter et ændringsforslag fra trafikministeren.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 108 stemmer.
Partiernes ordførere
Søren Hansen (S), Svend Erik Hovmand (V), Brian Mikkelsen (KF), Tommy Dinesen (SF), Vibeke Peschardt (RV), Jan Køpke Christensen (FP), Arne Melchior (CD), Jette Gottlieb (EL) og Ole Donner (DF)