Luk

Luk
Luk

Luk

L 38 Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, fusionsskatteloven og personskatteloven.

(Fradragsret for aktier modtaget som vederlag i henhold til ligningslovens § 27 E - idéaktier).

Af: Skatteminister Carsten Koch ()
Samling: 1996-97
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indebærer, at de regler, der i dag gælder for afståelse af unoterede aktier efter en ejertid på 3 år eller mere, overføres til at gælde i alle tilfælde for »idé-aktier«, dvs. aktier, som en iværksætter modtager som vederlag ved indskud af et forsknings- eller udviklingsprojekt i et selskab. Dette gælder efter forslaget uanset ejertiden, og uanset om aktierne er børsnoterede eller unoterede.

Desuden gives der mulighed for, at aktier, som modtages ved ombytning med succession af »idé-aktier« ved skattefri fusion og spaltning og ved aktieombytninger, i lighed med de ombyttede aktier skal anses for »idé-aktier«.

Det fremgik af bemærkningerne, at lovforslaget var en del af en række initiativer, som havde til formål at fremme selvstændighedskulturen og iværksætterlysten i Danmark med henblik på, at flere skulle få lyst til at starte egen virksomhed, og at flere af de nystartede virksomheder skulle overleve.

Der blev i bemærkningerne henvist til Erhvervsministeriets rapport »Kapitalformidling til små og mellemstore virksomheder« fra efteråret 1995 og til Erhvervsministeriets handlingsplan for en ny iværksætterpolitik af 1. marts 1996.

Lovforslaget vedtaget med 104 stemmer (S, V, KF, SF, RV, FP, CD og DF) mod 4 (EL).
Partiernes ordførere
Per Kaalund (S), Mariann Fischer Boel (V), Brian Mikkelsen (KF), Jes Lunde (SF), Elisabeth Arnold (RV), Kim Behnke (FP) og Frank Aaen (EL)