Luk

Luk
Luk

Luk

L 44 Forslag til lov om ændring af lov om jagt og vildtforvaltning.

(Jagt på små arealer).

Af: Miljø- og energiminister Svend Auken (S)
Samling: 1996-97
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Med loven ændres bestemmelserne om jagt på små arealer.

Ændringerne omfatter bl.a.,

- at der ud over et eksisterende forbud mod at drive jagt på/udleje jagten på små arealer indføres forbud mod at udøve jagt fra/udleje jagten fra små arealer,

- at tilstedeværelsen af veje og jernbaner, som lovligt kan krydses til fods, ikke medfører en deling af arealerne i jagtmæssig henseende, og

- at øer på under 1 ha ikke er omfattet af begrænsningen i ejerens ret til at udøve jagt på øen, forudsat det er lovligt at jage på det omkringliggende fiskeriterritorium.

Bestemmelserne om jagt på små arealer skulle træde i kraft den 1. april 1997. Ifølge bestemmelserne måtte der ikke drives jagt på arealer, der var mindre end 1 ha, og jagten måtte ikke udlejes på arealer, der var mindre end 5 ha, medmindre der blev indgået naboaftaler, således at det samlede areal oversteg de nævnte arealgrænser.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at en nærmere fortolkning af bestemmelserne havde åbenbaret visse utilsigtede konsekvenser. Hensigten med lovforslaget var således at præcisere rækkevidden af disse bestemmelser, inden de skulle træde i kraft.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 111 stemmer.
Partiernes ordførere
Peter Christian Christensen (S), Peter Hansen-Nord (V), Niels Langkilde (KF), Anni Svanholt (SF), Elsebeth Gerner Nielsen (RV), Aage Brusgaard (FP), Bent Hindrup Andersen (EL) og Ole Donner (DF)