Luk

Luk
Luk

Luk

L 46 Forslag til lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser, af lov om videregående teknikeruddannelser m.v., af lov om landbrugsuddannelser og af lov om grundlæggende social- og sundhedsuddannelser m.v.

(Sammensætning af uddannelsesråd).

Af: Undervisningsminister Ole Vig Jensen (RV)
Samling: 1996-97
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Uddannelsesudvalget (UDU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven ændrer sammensætningen af Erhvervsuddannelsesrådet.

For alle de nævnte uddannelsesråds vedkommende giver loven ministeren mulighed for at beslutte, at et råd kan fungere uden et eller flere medlemmer, hvis den eller de udpegningsberettigede organisationer ikke udpeger medlemmer i overensstemmelse med reglerne i lov om ligestilling mellem mænd og kvinder ved udpegning af medlemmer til offentlige udvalg, kommissioner og lign.

Ifølge bemærkningerne var forslaget begrundet i, at det ikke har været muligt at foretage endelig beskikkelse af nogle uddannelsesråd efter udløbet af de hidtidige funktionsperioder. Efter den udpegning, som de udpegningsberettigede organisationer havde foretaget, opfyldte rådene ikke kravene om ligestilling, skønt der ikke forelå grunde, der gjorde det muligt at dispensere fra kravet.

Lovforslaget vedtaget med 71 stemmer (S, SF, RV, EL og CD) mod 59 (V, KF, FP og DF).
Partiernes ordførere
Jens Peter Vernersen (S), Else Winther Andersen (V), Frank Dahlgaard (KF), Aage Frandsen (SF), Elsebeth Gerner Nielsen (RV), Jan Køpke Christensen (FP), Bruno Jerup (EL) og Pia Kjærsgaard (DF)