Luk

Luk
Luk

Luk

L 86 Forslag til lov om ændring af lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension.

(ATP-kompensation til udenlandske arbejdsgivere).

Af: Arbejdsminister Jytte Andersen (S)
Samling: 1996-97
Status: Stadfæstet
Titel ændret 17/12 96 fra: Forslag til lov om ændring af lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension. (ATP-kompensation til udenlandske arbejdsgivere samt indsættelse af en offentligt udpeget repræsentant i ATPs bestyrelse).

Efter 1. beh henvist til Arbejdsmarkedsudvalget (AMU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indebærer, at udenlandske arbejdsgivere kan få kompensation for deres ATP-bidrag, selv om virksomhederne ikke er momsregistrerede. Loven har virkning fra 1. januar 1998.

Tidligere skulle en udenlandsk virksomhed for at få kompensation for ATP-bidrag være momsregistreret i Danmark. Imidlertid var der ca. 200 virksomheder, som ikke kunne blive momsregistrerede, fordi de ikke opfyldte momslovens betingelse om forretningssted/repræsentant i Danmark.

Lovforslaget indeholdt ved fremsættelsen også en bestemmelse om at indsætte en offentligt udpeget repræsentant i bestyrelse og repræsentantskab for ATP.

Arbejdsministeren stillede ændringsforslag om at lade denne bestemmelse udgå, da der ikke var flertal for denne del af lovforslaget.

Lovforslaget vedtaget med 124 stemmer (S, V, KF, SF, RV, FP, CD og DF) mod 4 (EL).
Partiernes ordførere
Poul Erik Dyrlund (S), Lars Løkke Rasmussen (V), Bendt Bendtsen (KF), Aage Frandsen (SF), Vibeke Peschardt (RV), Tom Behnke (FP), Frank Aaen (EL), Addi Andersen (CD) og Poul Nødgaard (DF)