Luk

Luk
Luk

Luk

L 100 Forslag til lov om ændring af færdselsloven.

(Promillekørsel m.v.).

Af: Trafikminister Bjørn Rømer Westh (S)
Samling: 1997-98 (1. samling)
Status: 3. behandlet/Forkastet
Efter 1. beh henvist til Trafikudvalget (TRU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven bemyndiger trafikministeren til at sætte nedsættelsen af promillegrænsen til 0,50 promille i kraft uden at afvente anskaffelsen af evidensudstyr (udstyr til måling af udåndingsluften). Endvidere indeholder loven en konsekvensrettelse af en bestemmelse i færdselslovens § 119, stk. 3, nr. 2, således at de processuelle bestemmelser om behandlingen af straffesager er uændrede, som det var forudsat ved en tidligere ændring af færdselsloven.

Lovforslaget var ifølge bemærkningerne en konsekvens af, at den efter nedsættelsen af grænsen for promillekørsel i lov nr. 468 af 10. juni 1997 nødvendige mængde evidensudstyr var af et sådant omfang, at indkøbet heraf skulle udbydes i EU-licitation. Det var derfor regeringens holdning, at det stemte bedst med intentionerne bag lovændringen i 1997 at iværksætte nedsættelsen af promillegrænsen til gennemførelse i begyndelsen af 1998 uden at afvente indkøbet af udstyret.

Lovforslaget vedtaget med 64 stemmer (S, SF, RV, EL, CD, Knud Enggaard (V), Christian Mejdahl (V) og Helge Sander (V)) mod 50 (V, KF, FP og DF).
Partiernes ordførere
Sonja Mikkelsen (S), Erik Jacobsen (V), Brian Mikkelsen (KF), Margrete Auken (SF), Vibeke Peschardt (RV), Tom Behnke (FP), Jette Gottlieb (EL), Arne Melchior (CD) og Ole Donner (DF)