Luk

Luk
Luk

Luk

L 146 Forslag til lov om økologi.

Af: Fødevareminister Henrik Dam Kristensen (S)
Samling: 1997-98 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (FLF).

Lovforslaget var udformet som en rammelov, der gav ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri hjemmel til at fastsætte detaljerede bestemmelser vedrørende økologi i bekendtgørelsesform. Forslaget var i vid udstrækning identisk med de bestemmelser i strukturloven, der rettede sig mod den økologiske produktion.

Det fremgik af bemærkningerne, at lovforslaget blev fremsat på grund af den stigende interesse for produktion og salg af økologiske jordbrugs- og fiskeriprodukter, og at det skulle ses i sammenhæng med beslutningen om at samle al fødevarelovgivning i én lov.

Lovforslaget indeholdt bestemmelser, der var nødvendige til supplerende gennemførelse i Danmark af EU-forskrifter vedrørende økologisk produktionsmetode m.v., herunder Det Europæiske Fællesskabs forordning nr. 2091/92 om økologisk produktionsmetode for landbrugsprodukter og angivelse heraf på landbrugsprodukter og levnedsmidler.

Ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri stillede ændringsforslag, herunder om offentliggørelse af kontrolresultater.
Partiernes ordførere
Peter Christian Christensen (S), Christian Mejdahl (V), Lene Espersen (KF), Kristen Touborg (SF), Aage Brusgaard (FP), Bent Hindrup Andersen (EL), Addi Andersen (CD) og Ole Donner (DF)