Luk

Luk
Luk

Luk

L 32 Forslag til lov om ændring af lov om anlæg af fast forbindelse over Storebælt.

Af: Trafikminister Bjørn Rømer Westh (S)
Samling: 1997-98 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Trafikudvalget (TRU).

Efter 2 .beh direkte overgang til 3. beh.

Loven bemyndiger trafikministeren til at fastsætte tillægsafgift (kontrolafgift) for bilister, der unddrager sig betaling for brug af motorvejsforbindelsen over Storebælt.

Endvidere giver loven A/S Storebælt hjemmel til at foretage tv-overvågning af betalingsanlægget ved motorvejsforbindelsen samt til at registrere billederne fra denne overvågning.

Lovforslaget var en konsekvens af lov nr. 1233 af 27. december 1996 om ændring af lov om anlæg af fast forbindelse over Storebælt, hvori det blev fastsat, at A/S Storebæltsforbindelsen skulle opkræve brugerafgifter for benyttelsen af motorvejsforbindelsen over Storebælt.

Lovforslaget tog sigte på at tilvejebringe den nødvendige hjemmel for at kunne opkræve kontrolafgift for bilister, der forsøgte at unddrage sig betaling af den almindelige brugerafgift for at benytte motorvejsforbindelsen over Storebælt.

Lovforslaget vedtaget med 103 stemmer (S, V, KF, SF, RV og CD) mod 9 (FP og EL).
Partiernes ordførere
Poul Andersen (S), Svend Heiselberg (V), Kaj Ikast (KF), Tommy Dinesen (SF), Jan Køpke Christensen (FP), Jette Gottlieb (EL), Arne Melchior (CD) og Ole Donner (DF)