Luk

Luk
Luk

Luk

L 35 B Forslag til lov om ændring af aktieafgiftsloven, aktieavancebeskatningsloven og fusionsskatteloven.

(Lettelse af strukturtilpasninger).

Af: Skatteminister Carsten Koch ()
Samling: 1997-98 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven ændrer reglerne i aktieafgiftsloven, således at aktier m.v., der overdrages og ombyttes i forbindelse med fusion, spaltning, tilførsel af aktiver og ombytning af aktier, fritages for afgift. Endvidere fritages aktier m.v. i boligaktieselskaber m.v. for afgift.

Ud over de nævnte ændringer i aktieafgiftsloven ændrer loven reglerne for succession ved ombytning af aktier i et selskab med aktier i et andet selskab. De nye regler betyder dels, at aktier i selskaber i lande uden for EU sidestilles med aktier i selskaber i lande inden for EU i relation til reglerne om succession ved aktieombytning, dels, at den tilladte kontante udligningssum beregnes på samme måde, uanset hvilken af de to ombytningsmuligheder i aktieavancebeskatningsloven der anvendes.

Endelig betyder loven, at investeringsforeninger får adgang til at anvende fusionsskattelovens regler om succession ved spaltning.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at ændringerne i aktieafgiftsloven bl.a. havde til formål at lette omkostningerne for virksomhederne ved strukturtilpasninger.

Lovforslaget vedtaget med 102 stemmer (S, V, KF, RV, FP, CD og DF) mod 13 (SF og EL).