Luk

Luk
Luk

Luk

L 48 B Forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om boligbyggeri, lov om byfornyelse, lov om byfornyelse og boligforbedring, lov om individuel boligstøtte, lov om leje, lov om midlertidig regulering af boligforholdene og lov om ejerlejligheder.

(Ændring af styrings- og finansieringsregler m.v. for det støttede byggeri).

Af: Boligminister Ole Løvig Simonsen (S)
Samling: 1997-98 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 2. beh henvist til fornyet beh i Boligudvalget (BOU).

Med loven ændres styrings- og finansieringsreglerne for det almene boligbyggeri. Først og fremmest afskaffes det vejledende rammebeløb for nybyggeriet.

Med henblik på fortsat at sikre, at anskaffelsesudgifterne søges minimeret, forhøjes samtidig den kommunale grundkapital fra 7 til 14 pct. af anskaffelsesudgiften, ligesom den kommunale del af ydelsesstøtten på 20 pct. fjernes. Herudover fjernes en række detaljerede reguleringer af det støtteberettigede areal m.v., og ændringerne tilpasses, for så vidt angår de støttede private andelsboliger og nybyggeriet i byfornyelsen.

Endelig ændrer loven bestemmelserne vedrørende tilskud til forsøg, fremrykker opkrævningen af promillegebyret og præciserer kompetencen i forbindelse med nedrivning af almene boliger.

Lovforslaget var en udmøntning af aftalen om kommunernes økonomi for 1998, som regeringen og Kommunernes Landsforening indgik den 16. juni 1997.

Lovforslaget vedtaget med 98 stemmer (S, V, KF, RV, FP, CD og DF) mod 12 (SF og EL).