Luk

Luk
Luk

Luk

B 12 Forslag til folketingsbeslutning om styrkelse af virksomhedernes sociale ansvar gennem skattefrihed for arbejdsgiverbetalte ydelser til alkoholafvænning.

Samling: 1997-98 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til at fremsætte lovforslag, der styrkede virksomhedernes sociale ansvar ved at give medarbejdere skattefrihed for alkoholafvænning betalt af arbejdsgiver.

Det fremgik af beslutningsforslagets bemærkninger, at hensigten med forslaget var at fremme indsatsen mod alkoholmisbrug og styrke virksomhedernes sociale ansvar, samtidig med at der blev opnået en offentlig besparelse og en forkortelse af ventelisterne på de offentlige tilbud.

Skatteudvalget afgav en beretning over beslutningsforslaget. Det fremgik bl.a. af beretningen, at skatteministeren vil tage initiativ til en løsningsmodel, som tilgodeser de positive signaler og tanker bag beslutningsforslaget, men som i videst muligt omfang ligeledes tilgodeser de hensyn og principper, som bærer det offentlige syge- og sundhedsvæsen. Det var skatteministerens målsætning at fremsætte lovforslag om medarbejderes skattefrihed for alkoholafvænning betalt af arbejdsgiveren inden udgangen af november 1998.
Partiernes ordførere
Anna-Marie Hansen (S), Mariann Fischer Boel (V), Henriette Kjær (KF), Klaus Kjær (DF), Aage Frandsen (SF), Morten Helveg Petersen (RV), Sonja Albrink (CD), Frank Aaen (EL), Flemming Kofod-Svendsen (KrF) og Tom Behnke (FP)