Luk

Luk
Luk

Luk

B 2 Forslag til folketingsbeslutning om Danmarks ratifikation af overenskomst mellem Kongeriget Danmarks regering sammen med Grønlands landsstyre på den ene side og Republikken Islands regering på den anden side om afgrænsning af kontinentalsoklen og fiskerizonerne i området mellem Grønland og Island undertegnet i Helsingfors den 11. november 1997.

Af: Udenrigsminister Niels Helveg Petersen (RV)
Samling: 1997-98 (2. samling)
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1. beh henvist til Udvalget vedrørende Grønlandslove (GLU).

Folketingsbeslutningen muliggør dansk ratifikation af overenskomsten mellem Danmark/Grønland og Island om afgrænsningen af kontinentalsoklen og fiskerizonerne mellem Grønland og Island.

Overenskomsten blev underskrevet den 11. november 1997. Forhandlingsresultatet var tiltrådt af landsstyret, og landsstyreformanden undertegnede overenskomsten sammen med udenrigsministeren. Indtil indgåelsen af overenskomsten havde der været overlappende krav i en del af det omfattede havområde.

Beslutningsforslaget vedtaget enstemmigt med 115 stemmer.
Partiernes ordførere
Hans-Pavia Rosing (S), Erik Jacobsen (V), Frank Dahlgaard (KF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Steen Gade (SF), Elisabeth Arnold (RV), Ebbe Kalnæs (CD), Keld Albrechtsen (EL), Kim Behnke (FP) og Jann Sjursen (KrF)