Luk

Luk
Luk

Luk

B 34 Forslag til folketingsbeslutning om styrkelse af forbrugerpolitikken, herunder oprettelse af Statens Forbrugerinformation.

Samling: 1997-98 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Beslutningsforslaget pålagde regeringen at fremsætte lovforslag til styrkelse af forbrugerpolitikken via følgende initiativer:

- Omlægning af Statens Husholdningsråd til Statens Forbrugerinformation med egne laboratoriefaciliteter som grundlag for en styrket faglig vurdering af og information om produkter, herunder oplysning vedrørende miljøspørgsmål.

- Styrkelse af Forbrugerrådet samt øvrige forbrugerinteresseorganisationer med henblik på at øge den forbrugerpolitiske modreklame.

- Styrkelse af forbrugerombudsmandsinstitutionen, herunder en udvidelse af dennes arbejdsområde.

- Styrkelse af Forbrugerklagenævnet, herunder en nedsættelse af bagatelgrænsen.

- Finansiering af den øgede indsats gennem en afgift på reklamer.

Det fremgik af bemærkningerne, at sigtet med beslutningsforslaget bl.a. var en styrkelse af den uvildige modinformation og forbrugerpolitiske modspil set i lyset af udviklingen på forbrugerområdet, og at regeringens udspil på området (L 172) efter forslagsstillernes opfattelse hverken var tilstrækkelig omfattende eller troværdigt.

Beslutningsforslaget sigtede mod en styrkelse af de eksisterende organisationer samt en sikring af deres selvstændige status.
Partiernes ordførere
Jytte Wittrock (S), Svend Erik Hovmand (V), Helge Adam Møller (KF), Egil Møller (DF), Jørn Jespersen (SF), Elisabeth Arnold (RV), Keld Albrechtsen (EL), Ole M. Nielsen (KrF) og Tom Behnke (FP)